Ez a 6 érv meggyőz, hogy otthon készíts töpörtyűt
Végre eljött a töpörtyű sütögetés ideje, ilyenkor mindig rájövök, hogy miért szeretem az őszt, vagy a közelgő telet. Aki diétázik, ne is olvassa tovább ezt a bejegyzést, mert tele lesz kalóriával! 🙂 Aki viszont azt az elvet vallja, hogy egy kicsi nem árt, és nem akar lemondani róla, bátran vesse bele magát! 🙂
Régóta várom már, hogy otthoni körülmények között elkészíthessük ezt a női töpörtyűt. Igazi csajos, vékony , ropogós, és gyönyörű sötétbarna. Azt elárulom, hogy a zsírszalonna beszerzése azért némi gondot jelentett, ugyanis a húsboltban úgy néztek rám, mintha a Holdról jöttem volna, mikor megrendeltem az alapanyagot….Korábban máshonnan történt a beszerzés, de most úgy gondoltuk, újítunk. Sejthettem volna, hogy nem megy ez olyan könnyen, mert a kövesztett szalonna alapanyagának megvásárlásánál is ezt tapasztaltam. De lassan megszokják, hogy mi csináljuk meg magunknak. 🙂
Lássuk miért érdemes otthon elkészíteni:
- Remek móka, és kikapcsolódás az egész család számára. Igazi csapatmunka, mert jelen kell lenni mellette szinte végig. Együtt felkockázni, kevergetni, kipréselni. Olyan, mint egy nyári bográcsozás. Összehozza a családot. 🙂
- Kevés eszközzel, és viszonylag olcsón megvalósítható. Szükség van hozzá egy óriási fazékra, egy zsírosbödönre, ami úgyis van a padláson, és még nem festettem, és dekupázsoltam le, egy krumplinyomóra, legalábbis mi évek óta ezzel préseljük, egy jó éles késre, egy nagyobb fakanálra, sóra, kis tejre és persze zsírszalonnára.
- Isteni illat terjeng a konyhában sütés közben. Kicsit olyan érzés, mint amikor palacsintát sütök, már az illattól kidagad a hasam, ami lehet, hogy nem is olyan nagy baj…Az a szerencse, hogy mire kihűl, megéhezem, és leküldöm a gyomromba egy jó nagy szelet kenyér társaságában. 🙂
- Egy ideig el leszel látva igazi, friss házi zsírral. Az 5 kg zsírszalonnából egy kis bödön majdnem megtelt. De persze a fazék alján is hagyni kellett, mert hát azt ugye jó még melegen egy kis kenyérrel kitörölni.:-)
- Kis lakásban, panelban is kivitelezhető. Tévhit , hogy csak falun lehet töpit készíteni disznóvágáskor. Bátran kísérletezzetek picike konyhában is, csak takarjátok le a padlót, mert nyomás közben fröcsöghet a zsír! Aki nem hiszi, járjon utána!:-)
- Olyanra sütöd, nyomod ki a töpit, amilyenre Te akarod. Nálunk szerencsére mindenki ezt a verziót szereti, nem pedig azt a hatalmas, és világos színű zsírkockát. Évek óta így készítjük, és mindig nagy sikere van.
Következhet a kolbásztöltés!
A bejegyzés saját fotókat tartalmaz.
Ha tetszett Nektek ez a bejegyzés, vagy szeretnétek hasonlót olvasni, osszátok meg, és kövessetek bennünket a Facebook, Instagram, Pinterest oldalunkon, YouTube csatornánkon! Csatlakozzatok zárt Facebook csoportunkhoz, amit ezen a néven találtok meg: Country élet- vidéki stílus, ahogy mi látjuk!
Ahol még megtaláltok:
Instagram: instagram.com/schindlerildi
TikTok: tiktok.com/@schindlerildi
Facebook oldal: facebook.com/schindler.ildi
Facebook csoport: facebook.com/groups/112046932850606
Pinterest: hu.pinterest.com/schindlerildi
Youtube: youtube.com/c/SchindlerIldi/videos
Együttműködés: info@schindlerildi.hu